Dag 2
Itailens ostkaka.
Receptet är för 1kaka.
Färdig på: 1tim
Ingredienser:
150g mjukt smör
300g mandelmassa
6st ekologiska ägg
250g ricottaost
1st citron eller apelsin (valfritt!)
1st bittermandel
0.5dl vetemjöl
Smör till plåten
Mandelspån till formen
florsocker till servering
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175grader. Tvätta citronen (apelsinen) noga, torka och riv av skalet försiktigt.
2. Vispa smör och mandelmassa krämigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
3. Rör i Ricottaost och rivet citrus/apelsinskal. Riv även över bittermandel.
4. Rör till sist i mjölet för hand.
5. Smörj och bröa en 24 diameters kakform med löstagbar botten.
6. Fyll smeten i formen och grädda kakan, i cirka 25-30 minuter. Prova med en sticka.
7. Knäck alltid upp äggen i en skäl innan du häller dem i smeten. På så vis är du säker på att det inte kommer med några skal!
//Amanda!<3
Kommentarer