Cupcakes recept ;)
Hejsan här kommer några recept på kladdkakecupcakes ;)
Kladdkakecupcakes
Receptet ger 12 st normalstora cupcakes
Ingredienser:
50g smör
1 dl ljus sirap
2 ägg
2 dl socker
½ tsk vaniljpulver
2 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g ljus eller mörk choklad (använd din favorit)
Gör så här:
Förbered med att ta fram 12 formar och en muffinsplåt.
Smält smöret och häll i sirap
Rör försiktigt ihop ägg och socker. Det ska inte bli fluffigt. Häll sedan i smörblandningen och rör om.
Blanda vaniljpulver, mjöl, kakao, salt, och bakpulver i en skål. Rör sedan försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Blanda inte för mycket.
Smält chokladen i mikrovågsugnen (eller i ett vattenbad) och häll denna i smeten. Rör om med en slev så att allt blandas.
Fyll nu formarna med 2/3 smet.
Grädda i ugn på 175 grader i ca 16 minuter. Låt sedan svalna innan du har på frostingen :)
Vanilj- och Marshmallowfrosting
Gör så här:
- Låt smöret bli rumsvarmt.
- Vispa ihop allt i en skål. Börja med att ta det mindre måttet smör o florsocker, och ta i mer ifall du tycker att det behövs.
- Vispa tills den är fluffig och spritsbar.
- Spritsa dina cupcakes.
Får du frosting över så kan den förvaras i kylen.
Lycka till!
Len chokladfrosting
1 dl grädde
150 g mjölkchoklad
60 g smör
2,5 dl florsocker
3 msk kakao
1 tsk kokande vatten
Gör så här:
- Häll grädde i en kastrull och värm upp. Rör ner hackad choklad och fortsätt att röra tills allt har smält. Ställ blandningen i kylen i 30-60min. Den ska bli ungefär rumsvarm.
- Vispa rumsvarmt smör fluffigt.
- Häll i florsockret, kakaon och det kokande vattnet. Rör om.
- Ta ut chokladblandningen från kylen och häll ner i smörkrämen. Vispa tills allt är väl blandat. Är frostingen för rinnig så kan du tillsätta lite mer florsocker eller ställa in den i kylen en liten stund.
Mintfrosting
200g osaltat smör, rumsvarmt
350g florsocker
2 msk mjölk
1 tsk pepparmintsessens
Några droppar färg
Gör så här:
Vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsocker, mjölk och pepparmintsessens. Vispa till en jämn smet. Blir den för lös så kan du tillsätta lite mer florsocker och blir den för hård så kan du tillsätta några droppar mjölk. Avsluta med några droppar färg.
Fyll en spritspåse med valfri tyll och dekorera dina cupcakes.
Så dära, ni får klara er ;)
//Amanda!<3